Adószámadó Könyvelő Adószakértő Bevallás készítő és Pályázatíró Iroda

„Adóból se többet se kevesebbet, mint, amennyi feltétlenül szükséges.”, avagy „A törvény azért van, hogy azt ismerjük és betartsuk”

Ajánlott Pályázatok

Telefonszám: 06 20 396 2665

E-mail:adoszamado@gmail.com

E-mail:fokonyvelo@adoszamado.hu

Elérhetőségünk:

Szövegdoboz: 2017. februrában jelenhet meg az operatív programok szinte minden pályázata

A 2014 és 2020 közötti európai uniós fejlesztési ciklus tíz operatív programjának minden pályázata jövő év első hónapjaiban jelenhet meg - mondta a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára hétfőn, Székesfehérváron.

Hozzátette: a következő hetekben újabb és újabb pályázatokat írnak ki, a teljes programciklus indulása 2015. január-februárban várható.
Hangsúlyozta, hogy a kormány kilenc új pályázati kiírása között nagyrészt a 2007-13 közötti időszakban is sikeres pályázati kiírások lesznek elérhetők: példaként említette a kkv-szektor eszközbeszerzésének támogatását, az exportpiacra lépés segítését, valamint a 25 évnél fiatalabb, szakképzetlen munkavállalók támogatását.
Október végéig mind a tíz operatív programot benyújtják, majd az Európai Bizottsággal való tárgyalás függvényében, 3-4 hónap alatt fogadják el azokat - jelezte. Elmondta, hogy minden kormányülésen megtárgyalják, mely pályázatokat lehet a hazai költségvetés kockázatára megjeleníteni, miután azokat várhatóan az EB később is elszámolja.
Úgy vélte, a jóváhagyásig hátralévő időszakban nagyjából 500-1000 milliárd forintnyi pályázat jelenhet meg ilyen formában.
Csepreghy Nándor jelezte, hogy a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon (GINOP) belül hét, egymás mellett futó program lesz: a kkv szektor és a kutatás-fejlesztés támogatása mellett az infokommunikációs eszközök elterjesztésének, az energetikai beruházásoknak, a foglalkoztatás javításának, a turisztikai fejlesztéseknek, valamint a pénzügyi eszközök, szolgáltatások fejlesztésének támogatása.
Megjegyezte, hogy a következő időszakban egyenlő feltételeket kívánnak biztosítani minden pályázónak, ezért a teljesen elektronikus pályázati folyamatban a pályázatok megjelenését követően csak 30 nap múlva lesz lehetőség a pályázatok benyújtására.
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a magyar gazdaság makrogazdasági mutatói rövidtávon jó irányba mutatnak, de ezeket szeretnék hosszútávon is stabilizálni. Úgy vélte, 2-3 helyen kell változtatni: az oktatásban a megfelelő számú szakember biztosítása érdekében, a kutatás-fejlesztésben és innovációban, illetve az uniós források felhasználásában.
Közölte: amennyiben a gazdaságfejlesztésre szánt forrásokkal jól gazdálkodnak a vállalkozások, akkor erősebb gazdaság, több befolyt adó és tartósan jobb körülmények várhatók minden területen.
 (MTI)

adoszamado     adószámadó iroda            adószámadó              Adószámadó            adóSZÁMadó           adoSZAMado           ADÓSZÁMADÓ     ADÓszámADÓ        ADÓszámadó